© CC De Steiger
DE VERRUKKELIJKE ITALIAANSE PLATTELANDSKEUKEN

OKTOBER

3
DINSDAG

OKTOBER

25
WOENSDAG
MENEN • Laurent Coppens laat ons opnieuw kennismaken met die ware regionale Italiaanse plattelandskeuken.

We starten met pizzoccheri alla valtellinese, een gerecht uitermate geschikt voor in koudere dagen. Vervolgens worden kalfschenkels in een onversneden Italiaanse tomatensaus klaargemaakt. Dit combineren we met de eigenzinnige smaak van gremolata. Verder maken we een Zuid-Italiaanse groentenovenschotel van vele laagjes groenten, met heel veel kruiden, olijfolie en een laag verse broodkruim klaar. Na minstens anderhalf uur in de oven wordt de tiella di verdura een echte zuiderse smaakbom! Ravioli fritti Sardi con miele wordt ons dessert. Dit 100% Sardijns dessert (Seadas) op basis van verse(!) pasta, samen met jonge schapenkaas gefrituurd in zonnebloemolie, en afgewerkt met artisanale honing zal de smaakpapillen aangenaam verrassen.

Iedereen ontvangt een receptenboekje waar iedere bereiding telkens haarfijn uit de doeken wordt gedaan. Bovendien worden handige kookweetjes vermeld en kom je ook meer te weten over de (historische) achtergrond van het gerecht. Ook toeristische en cultuurhistorische informatie over de streek van het gerecht komen aan bod. Alle gerechten worden ter plaatste klaargemaakt en verorberd, samen met een glas Italiaanse wijn.

Datum: dinsdag 3 oktober van 19.00 tot 23.00 u.
of woensdag 25 oktober van 19.00 tot 23.00 u.

Begeleiding: Laurent Coppens
Inschrijving: € 11,00
(+ € 12,00 ingredienten de avond zelf te betalen)

Bron: UiTinVlaanderen.be

CC De Steiger Menen
Waalvest 1
8930 Menen
breng me hierheen