THEE WORKSHOP
DESSELGEM • Stijn en Niels kwamen enkele jaren geleden eerder per toeval in contact met de theewereld, waarbij ze merkten dat het drinken van thee veel meer is dan een builtje enkele minuten in kokend water soppen. Hun interesse in thee was meteen geprikkeld en samen gingen ze op zoek naar antwoorden op hun vele vragen.

Ze merkten immers dat er heel wat onduidelijkheden bestonden over hoe je nu precies een goede tas thee drinkt. Nadat beide zich lieten omscholen tot theesommelier startten Stijn en Niels anderhalf jaar geleden zelf met het geven van workshops over thee en infusies.

Tijdens een workshop wordt er meer uitleg gegeven over de verschillende soorten thee, waar welke thee goed (of slecht) voor is, hoe je kwaliteit kan herkennen, welke thee je op welk ogenblik het best drinkt, hoe je een lekkere kop thee zet,… maar dit alles op zeer interactieve wijze in een losse sfeer. Tijdens de workshop wordt natuurlijk ook heel wat geslurpt, in totaal worden een 8-tal bekende en minder bekende soorten thee en infusies geproefd. Bij het afsluiten van de workshop wordt een gezamenlijke ice tea gezet op basis van vers fruit en wordt aangeleerd hoe je deze gemakkelijk kan pimpen tot een theecocktail met bv limoncello of gin.

De workshops kunnen doorgaan te Waregem maar even goed op verplaatsing in de rest van Vlaanderen. In dit laatste geval wordt alles meegebracht door de theesommeliers, van water tot kopjes én een leuke attentie voor alle deelnemers.
Liebaardstraat 85
8792 Desselgem
breng me hierheen