WORKSHOP HOEVEBROOD (ELKE ZONDAGVOORMIDDAG)
SINT-KATELIJNE-WAVER • Op het museumplein van 't Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en met hout warm gestookt tot bijna 300°C.

Elke zondag zetten de bakkers en stokers van 't Grom deze traditie verder. Vijftig oergezonde hoevenbroden worden zo in een keer gebakken. En vanaf september 2016 wordt er elke zondag brood gebakken, het hele jaar rond dus uitgezonderd de winterstop van eind december tot en met februari.

Wie graag zelf de stiel zou willen leren, kan elke zondagochtend terecht voor een workshop in het bakhuis, telkens van 8u30 tot 12u30. Je wordt verwelkomd met koffie, thee en koffiekoeken. De bakker vertelt je over de verschillende onderdelen en werktuigen in het bakhuis. Ook de stooktechniek komt aan bod. Daarna gaan we aan de slag en worden meel, water, zout en gist gemengd. Het deeg wordt gebold en te rusten gelegd. Ondertussen is er tijd nog wat vragen te stellen. Als de oven warm is, leer je de assen eruit te halen met de rakel en hem proper te maken met de loet. Vervolgens schieten we het gerezen brooddeeg in de oven. Op het einde van de workshop neem je je eigen brood mee naar huis, maar niet zonder eerst nog gratis het museum en de tuinen bezocht te hebben.

De workshop kan gevolgd worden door 1 tot 4 personen. Deelname kost €35, inclusief koffie/thee, koffiekoeken, 1 hoevebrood en een bezoek aan het museum. Inschrijven doe je via info@tgrom.be of op 015 31 50 55.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Groentemuseum 't Grom
Midzelen 25A
2860 Sint-Katelijne-Waver
breng me hierheen