© Vicky Bogaert
WORKSHOP OOST-SLAVISCH KOKEN

NOVEMBER

6
DINSDAG
BERLARE • De Oost-Slavische keuken staat bekend voor zijn gerechten die al eeuwenlang van generatie op generatie worden doorgegeven. Toch blijft deze keuken voor velen onbekend, maar na deze workshop zeker niet onbemind. We bereiden zowel klassiekers zoals blinis en pavlova, maar ook minder bekende gerechten. Zo leer je zeker nieuwigheden kennen en tover je binnenkort eens iets anders op tafel!

Na het kokkerellen genieten we samen van de bereide gerechten en sluiten we de avond af met een gezellige babbel. Geen tête-à-têtes dus, maar gezellig geroezemoes.

Steeds inbegrepen:
- Een workshop (+/- 3 uur) vol tips en inspiratie om je culinaire vaardigheden aan te scherpen op een inspirerende locatie.
- Een keukenschort, notitieboekje, pen en een overzicht van de recepten / technieken die tijdens de lessen gebruikt werden
- Samen genieten van de gerechten bereid tijdens de workshop met aangepaste wijnen en water (de te bereiden gerechten staan steeds vermeld per workshop)
- Aperitief en water tijdens de workshop

We bereiden de volgende gerechten tijdens deze workshop:
- pelmeni – rundsgehakt – gecaramelliseerde ajuin – azijnboter – platte peterselie
- blinis – zure room – zalmkaviaar – gerookte zalm
- borsjtsj
- boekweit – rundsvlees – wortel – ajuin – verse kruiden
- okroshka – komkommer – radijs – sjalot – ham – dille
- zrazy – gepofte aardappel -eieren – sjalot – peterselie
- golubtsy – rijst – groene kool – groentjes – rund
- pavlova – meringue – rode vruchten – vanille

60 euro per persoon
Inschrijven kan via www.kookatelier-lagom.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Kook- en wijnatelier Lagom
Donklaan 55
9290 Berlare
breng me hierheen