© Deborah De Lausnay
WORKSHOP BIG GREEN EGG

OKTOBER

23
DINSDAG
BERLARE • Op dinsdag 23 oktober vormt Lagom het decor voor een Big Green Egg workshop. Na een korte uitleg over de toestellen en hun werking, starten we met het bereiden van een heerlijke menu. Elk gerecht wordt op de Big Green Egg gerookt, gebakken of gebraad. Tussendoor genieten we van een heerlijk aperitiefje op ons terras langsheen het Donkmeer, weg van alle drukte.

Zowel beginners als ervaren koks zijn welkom. Je leert bbq kennen in al zijn facetten en haalt zo meer uit je Big Green Egg. Iedereen leert ongetwijfeld nieuwe technieken, handige tips of interessante weetjes kennen.

Na afloop van de workshop schuifen we onze benen onder tafelen en genieten we samen van de bereide lekkernijen. Onze lange tafel en de unieke setting maken het extra gezellig!

Steeds inbegrepen:
- Drie uur durende workshop vol tips en inspiratie om meer uit je bbq te halen op een inspirerende locatie;
- Keukenschort, notitieboekje, pen en een overzicht van de recepten / technieken die tijdens de workshop gebruikt werden (zo kan je ook thuis aan de slag);
- Samen genieten van de gerechten bereid tijdens de workshop, vergezeld van bijpassende wijnen en water;
- Aperitief en water tijdens de workshop.

Tijdens deze workshop bereiden we de volgende gerechten:
Uienbrood – paté gerookte kippenlevertjes
Gepofte zoete aardappel – honing – citroenthijm – zure room – duroc
Groentespiesen – postelijnpesto – jefkesperen in de rode wijn
Paling – rivierkreeftjes – snoekbaars – bietjes – topinambour ( roken,koken,pekelen)
Wilde eend – boschampignons – knolselder – pompoen
Roodpoot patrijs – zoutdeeg – pastinaak – hazelnoten
Appelstrüdel – gedroogde abrikozen – kaneel - sabayon

69 euro per persoon
Inschrijven kan via www.kookatelier-lagom.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Kook- en wijnatelier Lagom
Donklaan 55
9290 Berlare
breng me hierheen