© Beschrijving niet beschikbaar
KOOKWORKSHOP: FERMENTEREN

OKTOBER

3
DINSDAG
LEEFDAAL • Fermenteren was in het koelkastloze tijdperk dé manier om voedsel te verduurzamen. Goedkoop, eenvoudig, lekker en gezond. Gefermenteerde producten stimuleren namelijk gezonde bacteriën in onze darmen. Lactofermentatie of melkzuurgisting is dan ook een bewaarmethode waarbij de voedingswaarde stijgt. Heel gekend zijn zuurkool en yoghurt maar ook bier, wijn, koffie en de meeste frisdranken ontstaan door een vorm van fermentatie.

Zelfgemaakte fermenten zijn het gezondst want in de voedingsindustrie worden alle bacteriën gedood, ook de goede.
Zelf fermenteren is niet moeilijk en totaal ongevaarlijk. Ontdek, proef en beleef deze gezonde manier om groenten te conserveren. We maken samen ook een kleine maaltijd met ‘fermenten’ die we achteraf kunnen opeten.

In onze kookworkshops koken we samen en eten we wat we klaargemaakt hebben achteraf samen op.
Breng steeds je keukenschort en een goed keukenmes mee.

Elke deelnemer brengt bij deze workshop ook 5 bokalen met schroefdeksel mee (type confituurpot, max. ½ liter) waarin in de workshop gestarte fermentaties mee naar huis kunnen genomen worden.
Begeleiding: Ingrid Vandeurzen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Parochiezaal Leefdaal
Dorpstraat 538
3061 Leefdaal
breng me hierheen